Skolesundhedspleje
Sundhedsplejerske Hanne Holland træffes alle hverdage på tlf. 27284638 eller via Email: hhh@fanoe.dk

Skolebørn
På Nordby skole tilbydes elever i 0.kl, 5.kl. og 9.klasse en sundhedssamtale/undersøgelse.  I 0.klasse inviteres forældrene med til samtalen.
I 0.klasse vurderes barnets sundhed og trivsel og der foretages synsprøve, høreprøve,  højde - og vægtmåling samt  fin- og grovmotorik vurderes.
I 5.klasse tilbydes sundhedssamtale samt synsprøve, højde – og vægtmåling. Høreprøve foretages ved behov.
I 7.klasse foretages synsprøve.
1 9.klasse foretages udskolingsundersøgelse, som ligger vægt på elevens sundhed og trivsel samt valg af uddannelse.
Sundhedsplejersken tager efter sundhedssamtalerne, en snak med barnets klasselærer og AKT-lærer og følger op, hvis det vurderes, at barnet har brug for en ekstra indsats.
Sundhedsplejersken underviser 3.kl. og 5.kl. i pubertetsudvikling og i samarbejde med lærerne, vejledes  7. og 8.klasse i præventionsformer og seksuel sundhed.

Forebyggelse af rygning
I 5. klasse undervises i "flertalsmisforståelser", som tager udgangspunkt i, at de unge tror, at de andre ryger og drikker mere alkohol, end de i virkeligheden gør. Få dage efter undervisningen, afholdes et forældremøde, hvor forældrene får indblik i processen og derved kan være med til at støtte de unge i, at de ikke begynder at ryge.
Hvis der er elever, der begynder at ryge og ønsker hjælp til rygestop, kan de henvende sig til sundhedsplejen i skoletiden (onsdage og fredage), sende sms eller maile via skolens intra.

Cafe´ "Rend og hop"
Er et tilbud til børn i 0.-4.klasse, der vejer lidt for meget. Er du i tvivl om, om dit barn er overvægtig, kan du gå ind og beregne BMI – tallet, ved at indtaste højde og vægt på hjemmesiden: http://www.enletterebarndom.dk/ eller du kan tage kontakt til sundhedsplejen.
Vi mødes 1 gang om måneden, i Sundhedshuset, fra kl.14-15.30, hvor det gælder om at have det sjovt med andre ligestillede og hvor vi laver fysisk aktivitet og sund mad.
Hvis du/I ønsker at dit barn skal være med, kontakt da venligst sundhedsplejen. Tlf. 27 28 46 38

"Åben Rådgivning": Du/ I vil altid have mulighed for at tage kontakt til sundhedsplejen hvis du/I har spørgsmål eller mangler råd og vejledning i forhold til dit barn. Det kan være at dit barn ændrer adfærd og ikke har lyst til komme i skole, har ændret spisevaner, stadig tisser i sengen om natten, isolerer sig, er i begyndende misbrug, er ked af det efter skilsmisse eller andet.